Facebook en Instagram hebben in totaal meer dan 8 miljoen actieve gebruikers in België. Een gigantisch cijfer als je het ons vraagt! We kunnen daarom deze enorme vijver aan potentiële klanten die op deze platformen aanwezig zijn, niet negeren. De zoektocht naar een goede service of een kwalitatief product gebeurt meer en meer online. De vraag is dan ook niet of je social media nodig hebt, maar eerder hoe je hier slim op inspeelt. Social media moet vandaag de dag absoluut deel uitmaken van jouw marketingstrategie om je zaak online te boosten. Bedrijfspagina’s die interactieve, kwalitatieve en relevante posts maken, bereiken zo steeds de juiste doelgroep. Hoe je dit kan doen? Onze 5 tips uit de praktijk zetten je alvast een heel eind op weg.

1. Social media is fun!

Het leven is al serieus genoeg… Mensen volgen pagina’s die ze leuk en interessant vinden. Dagelijks kom je bij het scrollen wel grappige filmpjes of  ‘memes’ tegen. Lachwekkende posts zijn op social media immens populair. Speel hier met je bedrijfspagina op in en wissel commerciële boodschappen af met social media posts met een humoristische noot. Een leuke comic die te maken heeft met je business of een hilarische video uit je sector, kan mensen triggeren om jouw pagina verder te bekijken. Fun brings awareness!

In een zakelijke setting zorg je best voor een gulden middenweg. Laat humor gedeeltelijk achterwege, maar verban het niet helemaal. Hierin is het belangrijk dat jouw bedrijf leert inspelen op de soort humor die je doelgroep weet te smaken.

2. Speel in op feestdagen

Volgens Frankwatching investeert 62% van de marketeers meer tijd in social media tijdens feestdagen. Waarom? Het loont! Het zorgt voor meer sales en naamsbekendheid voor je bedrijf wanneer je actief inspeelt op feestdagen. Kerstmis, Pasen, Halloween, Moederdag of Sinterklaas horen we je al denken. Maar wat dacht je van Internationale Bierdag? Of Dag van de Linkshandigen? Of nog gekker: Wereld Emoji dag of ‘Talk like Shakespeare’ dag To be or not to be on social media, right?

Kortom, mensen houden van niet-alledaagse gebeurtenissen. Doe er ook iets mee op je social mediakanalen. Iedere dag een feestdag? Het kàn! De website www.fijnedagvan.nl/overzicht/kalender/ vertelt je hoe je van elke dag een feestje maakt.

3. Stel vragen aan je fans

Vragen zijn een ideale manier om reacties en meningen los te weken bij jouw doelgroep. Wat vinden klanten bijvoorbeeld van je nieuwste menu? Of stel ze voor een dilemma: dragen ze liever zwarte jurken of toch liever rode rokken? Mensen zijn van nature sociale beestjes, ze willen ongetwijfeld hun mening met jou delen! Ze zoeken niet enkel een klankbord, ze willen ook dat er naar hen geluisterd wordt. Geen moeilijke vraagstukken of dilemma’s. Hou je vragen relevant, to the point, maar vooral ook simpel. That’s the way we like it!

4. Gebruik user-generated content

Jouw klanten en personeel zorgen voor de ultieme kers op de taart. Het zijn niet enkel de bedrijfsposts die tellen. Ook de boodschappen van jouw klanten en bezoekers hebben een serieuze impact bij je doelgroep. Hun beeldmateriaal bereikt NOG meer mensen. What does it mean? New leads, of course! Hun content zorgt voor meer interactie en het vergroot ook het community-gevoel rond je bedrijf. Tot slot voelen mensen zich vaak zeer gewaardeerd als een bedrijf hun foto in de spotlight zet!

Waarom zou je enkel zelf zaken posten als jouw doelpubliek je daar maar al te graag bij helpt? Content van gebruikers doet het doorgaans zeer goed, lokt veel interactie uit en versterkt het community-gevoel rond het merk.

5. Ga voluit voor een gevarieerde contentmix

Zijn de vele video’s op je social media newsfeed je ook al opgevallen? Videoposts blijven nu eenmaal veel langer hangen dan tekstuele posts. Voldoende variatie is daarom een must. Opties genoeg; post een leuke selfie om je content persoonlijker te maken,… maar zorg ervoor dat elke post/boodschap bijdraagt tot jouw marketingdoelstellingen. Denk daarom altijd in functie van inspiratie, naamsbekendheid, branding, informatie en gebruik call-to-actions. Een degelijke contentkalender is dan ook noodzakelijk om je strategie online te vertalen. This is the first job to do!

Geen tijd? Wij verzorgen jouw social mediastrategie op maat

SALES AT SIZE HELPT JE GRAAG!

Naast bovenstaande tips zijn er uiteraard nog ontelbare tips &tricks om je visibiliteit op social media te vergroten. Krijg je ook zin om jouw zichtbaarheid online te vergroten, maar heb je hier de tijd niet voor? Wil je dat jouw bedrijf aanwezig is op social media, maar je weet niet hoe? Sales at Size kan je hierbij helpen. Benieuwd wat we allemaal uitvoeren? Neem dan zeker eens contact met ons op of stuur ons gerust een berichtje op onze Facebookpagina.

Wil je meer weten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of contacteer ons.

foto van start feat op pagina marketing consultant, ROI en UI/UX