Mijn Sales at Size stage-avontuur: meedraaien als Digital Marketeer

Hoi hoi, ik ben Jasper!

Student Marketing aan de AP Hogeschool van Antwerpen en stagiair bij Sales at Size. Mijn digital marketeer- avontuur ging in september 2022 van start na een boeiende en zorgvuldige zoektocht naar de geknipte stageplaats.

Het contact met het team van Sales at Size verliep vanaf het begin al aangenaam en voelde meteen als een goede match voor mij. Natuurlijk blijft het wel spannend afwachten hoe de stage daadwerkelijk gaat verlopen. Ik kwam dan ook enigszins nerveus aan op mijn eerste dag, al ebde dit al snel weg na een hartelijk ontvangst met uitgebreide en heldere uitleg.

Teal sales at size: en Digital marketeer stagiair

Behind the scenes

In het begin nam ik voornamelijk een observerende rol aan. Ik volgde mee met enkele medewerkers om een duidelijk zicht te krijgen op wat Online Marketing nu eigenlijk inhoudt. Daarna kreeg ik de taak om het organische luik van social media onder de loep te nemen. Zo werkte ik posts uit voor verschillende bedrijven. Aangezien ik deze socialemediakanalen dagelijks gebruik, was het enorm interessant voor mij om te zien hoe het er ‘achter de schermen’ aan toe gaat. Voldoen de beelden aan de correcte verhoudingen? Komen deze overeen met de huisstijl van de klant? Zijn de inhoud en de tekst relevant voor het doelpubliek? Hoe grijp ik de gebruiker zijn of haar aandacht? Een heleboel dingen om bij stil te staan!

Naast mijn invulling als Digital Marketeer kreeg ik ook de kans om me uit te leven als copywriter. Iets waar ik persoonlijk het meeste voldoening uit haal. Een pakkende tekst schrijven waardoor de lezer aan je lippen hangt; het is een kunst op zich, of het nu over blogs, nieuwsbrieven of de copy van een website gaat.

Sales ads Size

Tenslotte ging ik aan de slag met één van de belangrijkste aspecten van online marketing: advertenties op social media. Ook hier wordt de creatieveling in jezelf getriggerd door het opzetten van verschillende relevante target audiences. Ik stond stil bij welke kenmerken mijn doelgroep typeerde om zo de slaagkans en het succes van mijn advertentie zo hoog mogelijk te krijgen. Voor de tekst en de visual van de advertentie kon ik rekenen op mijn skills die ik hier doorheen de weken heb aangescherpt.

Op het einde van mijn stage ontving ik, samen met een medestudent, nog een leuk geschenk van een van onze klanten, De Keyzer Drinks.

Ben jij ook op zoek naar een stageplaats als digital marketeer? Dan kan ik Sales at Size met veel enthousiasme aanraden. Ik heb er alvast een interessante, leuke en leerrijke stage achter de rug!

Foto van Digital marketeer stagiaires

Wil je meer weten?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of contacteer ons.

foto van start feat op pagina marketing consultant, ROI en UI/UX